06 de maig 2006

Taller de blogs

Fa unes poques hores he assistit a una entretinguda i alhora interessantíssima xerrada-taller sobre blogs a càrrec del periodista Gabriel Jaraba, una persona sens dubte molt interessant i que sap captar l´atenció de l´audiència sense avorrir-la.
Una idea que m´ha quedat:"això dels blogs va de llegir i escriure, i no som en una època fantàstica ni per una cosa ni per l´altra". Només cal que pensem el que costa que els nostres alumnes llegeixin. Un professor de català del meu centre comentava fa un temps que el crèdit variable d´ESO que estava impartint, titulat El gust de la lectura, vist el seu "èxit" entre els alumnes, s´hauria de titular més aviat El disgust de la lectura. I què me´n dieu del que costa que molts alumnes intentin escriure bé, i que ho facin a totes les assignatures?
Bé, com que tampoc es tracta de lamentar-nos i pensar que "cualquier tiempo pasado era mejor" canvio el to del discurs i llanço implícitament una proposta dins d´una pregunta: Podrien els blogs ser una eina pedagògica per a motivar els nostres alumnes a llegir i escriure textos (amb la riquesa a més de ser hipertextuals) i per tant per fomentar tant la lectura com l´escriptura? Coneixeu experiències concretes en aquest sentit?

1 Comments:

At 13:35, Blogger Jordi Fernández Ponce said...

Gabriel, hi estic d´acord amb tu en el sentit que amb "conyes" com l´educació cívica, educació vial, etc. perdem de vista les qüestions essencials a l´educació, com poden ser la lectura i l´escriptura. I el pitjor és que cada dia surt algun col·lectiu demanant que s´ensenyin més conyes.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home